T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / CEYHAN - Kurtkulağı Orhan Ekinci Ortaokulu

Çocuklarınızla, İlgi Alakalı, Sevgi Dolu Bir İlişki Geliştirmek İçin Çalışın

Neden ?

Çocuklar, saygı ve ilgiyi kendilerine bu şekilde davranıldığında öğrenirler. Çocuklarımız sevildiğini hissettiklerinde aynı zamanda bize bağlanırlar. Bu bağ, onları değerlerimize ve öğrenime daha açık hale getirir.

Nasıl ?

Çocuklarımızı sevmek; onların fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını gözetmek, istikrarlı ve güvenli bir aile ortamı sağlamak, şefkat göstermek, onların birey olarak kişiliklerine saygı göstermek, onların hayatlarıyla gerçekten alakadar olmak, önemli şeyleri konuşmak, onların çaba ve başarılarını onaylamak gibi birçok biçimdedir.

Bunu deneyin:

  1. Birlikte düzenli zaman geçirin. Çocuğunuzla düzenli, duygusal olarak samimi vakit planlayın. Bazı ebeveynler ve bakıcılar, yatmadan önce kitap okuyarak ya da etkinliğe katılarak vakit geçiriyor. Kimileri işi şansa bırakmak yerine haftalık programlarında çocuklarıyla geçirecekleri bire bir zamanı planlıyorlar. Örneğin siz de her ay bir cumartesi öğleden sonrayı çocuğunuzla beraber ikinizin de sevdiği bir şey yaparak geçirebilirsiniz.
  2. Anlamlı sohbet edin. Çocuğunuzla birlikte olduğunuz zaman düşüncelerinizi, duygularınızı ve deneyimlerinizi ortaya çıkaran soruları birbirlerine sorun. Şu gibi sorular sorun:
  • "Günün en güzel yanı neydi ? Peki en zor kısmı ?"
  • "Bugün -okulda ya da okul dışında- ne öğrendin ?"
  • "Bugün iyi hissettiğin ne başardın ?"
  • "Bugün birinin senin için yaptığı en güzel şey ne oldu ? Yaptığı ne güzeldi ?"
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.10.2022 - Güncelleme: 17.10.2022 15:00 - Görüntülenme: 141
  Beğen | 5  kişi beğendi