Kurtkulağı Orhan Ekinci Ortaokulu

(0 322) 6427060
Kurtkulağı Mahallesi 3713 Sokak No 5 CEYHAN/ADANA
Vizyon
Eğitim ve Kültür alanında okulumuzu uluslararası standartlara uygun hale getirmektir. Türk milli eğitiminin amaçlarına uygun olarak kaliteli, modern ve prestij sahibi bir kurum haline getirmektir. İçinde bulunduğumuz çağın gereklerine uygun, bireyin ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte yeni eğitim ve öğretim metotlarının uygulayıcılığını ilke edinmektir
Misyon
Ülkemizin kalkınmasına yardımcı olacak bireyler yetiştirmek, çalışmalarda bulunmaktır. Milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerleri benimsemek, korumaktır. Milli eğitim ilke ve amaçlarını geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim-öğretim ve kültür faaliyetlerinde bulunmaktır.
Başarılar
Okulumuz öğrencileri ilçe çapında düzenlenen Bilgi yarışmalarında ve Spor müsabakalarında başarılı bir performans sergilemektedir. Okulumuz öğrencilerinden Büşra EVER 2012-2013 eğitim öğretim yılında Polis Haftası ile ilgili düzenlenen şiir yarışmasında Ceyhan 2.si oldu. Okulumuz öğretmenleri 2014-2015 eğitim öğretim yılında voleybol turnuvasında Ceyhan 3.sü oldu.
Öğretim Şekli :Normal öğretim yapılmaktadır.
Ders Başlama Saati:08.30 Ders Bitiş Saati:15.10
Bütün sınıflarımızda klima mevcuttur
Ulaşım
Okulumuza ulaşım Ceyhan Yumurtalık yolu üzerinden yapılmaktadır. Okulumuza her sabah, öğren ve akşam olmak üzere günde 3 defa belediye otobüsü gelmektedir.Okulumuz ile ilçemiz arasında ulaşım sorunu yoktur.
Servis Yoktur.
Yerleşim Yeri
Coğrafi Durumu Kasabamızın Adana iline bağlı Ceyhan ilçesine bağlıdır. Ceyhan’a 12 km uzakliktadır. Kasabanın dağusunda 4km uzaklıkta Akpınar Köyü , 5km güneyinde Botaş tesisleri , 4km batısında Narlık Köyü , 3km kuzeybatısında Kırmıt Mahallesi bulunmaktadır. 25 km uzaklıktaki Yumurtalık ilçesi bulunmaktadır. Adana iline 55 km uzaklıktadır ve her mevsimde çevre köy , ilçe ve illerle irtibat sağlanmaktadır.
İl Merkezine Uzaklık:60 Km İlçe Merkezine Uzaklık:12 Km
Okulumuzda yerel düzeyde sportif faaliyetler yapılmaktadır.
Okulumuzda TUBİTAK 4006 Bilim Fuarları düzenlenmektedir.
Okulumuzda yerel düzeyde bir çok proje yürütülmektedir.
ERASMUS KA101 ve KA229 Projelerimiz bulunmaktadır.