2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 2. Yazılı Tarihleri

2022/2023 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Yazılı Tarihleri

2022/2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 2. YAZILI TARİHLERİ

2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 25/10/2022 Salı günü 12.10 saatinde Okulumuz konferans salonunda yapılacaktır.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 1. Yazılı tarihleri

Ağu

6. 7. VE 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU BAŞVURU TARİHLERİ YAYIMLANDI. ÖĞRENCİ BAŞVURLARI 27 AĞUSTOS 2022 İLE 2 EYLÜL 2022 TARİHLERİ ARASINDADIR.

Her yıl 14 Mart'ta matematik tutkunları tarafından farklı etkinlikler düzenlenerek kutlanan Pi Günü, matematikte kullanılmakta olan sabit pi sayısı anısına özel olarak kabul edilmektedir. 14 Mart tarihinin Pi Sayısı olan 3,14'e benzemesi, bu tarihin bütün dünyada Pi Günü olarak kutlanmasına neden olmuştur. Ayrıca, Einstein'ın doğum gününün 14 Mart'a denk gelmesi de ilginç bir tesadüftür.

5883_pi-gunu-2

İlk kez 1998 yılında San Francisco Exploratorium'da ünlü bir fizikçi olan Larry SHAW tarafından kutlanan Pi Günü, Türkiyede ilk kez 2007 senesinde kutlanmıştır. Amerika ise 12 Mart 2009 tarihini " Ulusal Pi Günü olarak ilan etmiştir ki tarihi belirtirken önce günü daha sonra da ay belirterek tarih yazan ülkelerde ve fraksiyonel yaklaşımın savunucusu olan matematikçiler ise 22/7 tarihini; yani 22 Temmuz'un Pi Günü olarak kutlanması gerektiğini iddia etmektedirler.

Dünyanın birçok yerinde matematikçiler tarafından matematik – geometri olimpiyatları düzenlenmekle birlikte, pi sayısının virgülden sonraki kısımda en çok yer alan rakamlarını ezberleme yarışmaları yapılmaktadır. Lu Chao adındaki bir Çinli, Pİ'nin ilk 67 bin 890 rakamını ezberleyerek rekor kırmıştır.

OKULUMUZDA DA BUGÜNE ÖZEL BİR YARIŞMA DÜZENLEYEREK Pİ SAYISININ BASAMAKLARINDAN EN ÇOK RAKAMI EZBERLEYENE ÖDÜL VERİLECEKTİR.

NOT: Pİ SAYISININ RAKAMLARININ YAZILI OLDUĞU KAĞIDI PAZARTESİ GÜNÜ MÜDÜR YARDIMCISI ODASINDAN ALABİLİRSİNİZ. YARIŞMA 15 MART PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAKTIR.

Ana Sınıfı öğrencilerimiz ara tatile kadar geçen sürede okul içinde ve dışında yapılan etkinliklere uyum ve başarıları için öğretmenleri tarafından ödüllendirildi. Mürsel Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatilde çocukların aileleriyle kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmeleri için "Evde Oyun Var" isimli bir kitapçık hazırladıklarını duyurdu.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim döneminin 16-20 Kasım'da yapılacak ilk ara tatili öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ara tatilde de çocuklarımızın yanındayız.

Çocuklarımız aileleriyle kaliteli ve eğlenceli vakit geçirsin diye 'Evde Oyun Var'ı hazırladık. Oyunlardan hangisi daha çok oynanacak, meraktayım." ifadesini kulandı.Ailelere destek olmak için evlerde oynanabilecek ve aile içi iletişimi güçlendirebilecek nitelikte hazırlanan eğitsel oyunlar, her eve ve her ortama uygun hâle getirilebilir özellikler taşıyor.

Kitapçık http://uzaktanegitim.meb.gov.tr/ internet adresinde yayımlandı.

Okulumuz bugün (13.11.2020) tüm Türkiye genelinde olduğu gibi; son ders zilinin çalması ile ara tatile girmiştir. 23 Kasım 2020 tarihinde öğrencilerimiz eğitimlerine kaldığı yerden devam edeceklerdir.

Öğrencilerimizin verilen bu ara tatili iyi değerlendirmelerini, Corona Virüs salgınından etkilenmemeleri için mümkün olduğunca evden dışarı çıkmamalarını ve bol bol kitap okumalarını arzu ediyoruz.

Okulumuzda yaptıkları  Etwinning çalışmaları ile Kalite Etiketi ile ödüllendirilen öğretmenlerimiz Nilay AKÖZ ve Arzu SÖYLEMEZ'e  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat KOÇER tarafından teşekkür belgesi verildi. Projelerde emek veren öğretmen ve öğrencilerimize   teşekkür eder  başarılarının devamını dileriz.

Öğrencilerde, okulda, evde, sokakta, kısacası her yerde temizliği bir yaşam biçimi haline getirmek, temiz bir dünyanın sağlıklı bir dünya olduğu gerçeğini anlatmak açısından her hafta düzenli olarak haftanın en temiz sınıfını seçiyoruz. Haftanın temiz sınıfı puanlama kriterleri belirlenmiştir.

"TEMİZ SINIF TEMİZ OKUL" PROJESİ

UYGULAMA

•        Okulumuzda, her hafta sınıfımız temizlik ve düzenine göre değerlendirilerek  "Okulun  en temiz sınıfı" seçilecektir.

•        Puanlama kriterlerine göre puanların ortalaması alınacak ve En yüksek puanı alan sınıf en temiz sınıf seçilecektir.

•        Seçilmiş olan sınıfa en temiz sınıf bayrağı verilecek ve bir hafta boyunca bu bayrak bu sınıfın kapısında asılı

kalacaktır.

•        En temiz sınıf seçilmiş olan sınıf diğer haftalarda da tekrar seçilebilir.

•        Seçimler her hafta yapılacaktır.

•        Seçilmiş olan en temiz sınıf okulumuzun web sayfasında yayınlanır.

•        Sene sonunda en çok bayrak kazanan sınıfa özel ödül bulunmaktadır.

Ağu