Sevgili çocuklar 23 Nisan günü önceden hazırladığımız uçurtmalarımızı saat 16.00'da göklere salalım. Uçurtmamızın ipine sıkı sıkı sarılalım. Uçurtmamız rüzgara karşı savrulurken kontrolünü kaybetmeden ipini gevşetelim. Uçurtmamızın göklerde salınışını izleyelim.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çağrısıyla 23 Nisan günü balkonlarımızı evlerimizi süsleyip elimize bayraklarımızı alıp saat 21.00 de balkonlarımızdan tüm Kurtkulağı İstiklal Marşı'mızı okuyoruz. Haydi evde kalarak bu coşkuyu çocuklarımızla birlikte yaşayalım!

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, anne babaların çocukları ile geçirecekleri vakitlerin verimli olması için çeşitli fikirler yayınladı ve sizlerle paylaşmak istedik.

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZIN SAYIN ZİYA SELÇUK'TAN ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI 'HAYALLERİNİZİN ÖYKÜSÜNÜ YAZIN'

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER... HAYALLERİNİZLE İLGİLİ YAZACAĞINIZ ÖYKÜLERİ 12.04.2020 PAZAR GÜNÜNE KADAR SINIF ÖĞRETMENLERİNİZE GÖNDERMENİZİ RİCA EDERİZ.

Sevgili öğrencilerimiz yeni görevinize hazır mısınız? Günlerdir yedik içtik. İşte şimdi  temizlik günü. Bugün evi süpürmeye ne dersiniz? Evet yanlış okumadınız. Bugün ev temizliği sırası sizde. Evi süpürüp odanızı güzelce toparlayın ve tozunu alın. Oohhh mis gibi evin keyfini çıkaralım şimdi. İkinci görevimiz ise günlük yazmak...Bugünden itibaren bir günlük oluşturacağız. Kullanmadığımız boş bir deftere hergün tarih yazıp yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi anlatan en az 10 cümle kurarak günlük yazmanızı istiyoruz.  Yazdıklarınızın altına duygularınızı anlatan resim de yapabilirsiniz. Bunun yanında verilen ödevlerimizi de yapmayı unutmayalım. Yarın görüşmek üzere.

Bugün Ailemiz ile Birlikte Yemek Pişirelim..

Bildiğiniz bir fıkrayı, ellerinizden geldiğince  resim çizerek anlatmaya çalışın. İstediğiniz boya ile boyayabilirsiniz. Sonra çizdiğimiz bu fıkrayı görselle birlikte aile bireylerinizle paylaşın. Onlarında bir fıkra anlatmasını isteyin. Çizdiğiniz resimleri bizimle paylaşın.

Sağlık Bakanlığı'nın Koronavirüse karşı 14 kuralı lütfen okuyalım.

1. DENİZ KOCAMAN

2. İDRİS TUFAN

3. HATİCE NAZ YILDIZ

Bir mahallede bir günde 41 araba toplam 50 km yol katetmişlerdir. 4 renk arabanın bulunduğu mahallede siyah renkli arabalar beşer km, kırmızı renkli arabalar üçyüzer metre, beyaz renkli arabalar beşyüzer metre, yeşil renkli arabalar ikiyüzellişer metre yol katettiğine göre her renkten kaç araba olduğunu bulunuz.

Cevabınızı Pazartesi günü çözümü ve adınız soyadınız ile birlikte müdür Yardımcısı odasındaki kutuya atınız. Başarılar:)

Sorunun doğru cevabını Pazartesi günü ilk teneffüs saatine kadar adınız, soyadınız ve çözümü ile birlikte Müdür Yardımcısı odasındaki kutuya atınız.

7. Sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinde Molekül konusunu oyun hamuru le molekül yaparak pekiştirdiler. Nilay Öğretmenimize teşekkür ederiz.