ADANA / CEYHAN - Kurtkulağı Orhan Ekinci Ortaokulu

Kas

5/A Sınıfı öğrencileri Fen Bilimleri dersinde çiçekli ve çiçeksiz bitkiler kazanımını okul bahçesindeki bitkileri inceleyerek uygulamalı tekrar ettiler. Nilay Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

Öğrencilerde, okulda, evde, sokakta, kısacası her yerde temizliği bir yaşam biçimi haline getirmek, temiz bir dünyanın sağlıklı bir dünya olduğu gerçeğini anlatmak açısından her hafta düzenli olarak seçtiğimiz haftanın en temiz sınıfı kampanyamızda bu hafta, haftanın en temiz sınıfı 8/A olarak belirlenmiştir.

Ekm

4/A Sınıfı öğrencilerimiz doğal sayıları yuvarlama etkinliğini mandala ile birleştirdi. Ebru Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

Ana Sınıfı öğrencilerimiz temel seviye kodlama yaptılar. Kodlama çocukların analitik düşünme becerisi artar, olay ve durumlar arasındaki ilişkileri rahat görebilir, yaratıcı düşünmelerine katkı sağlar. Mürsel Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

1/A Sınıfı öğrencileri kavanoz kapaklarıyla hece, kelime, cümle oluşturma etkinliği yaparak harfleri pekiştirdi. Oktay Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz öğrencilerinin öğretmenleri Nilay AKÖZ öncülüğünde "El Ele Daha Güçlüyüz" E-Twinning projesi kapsamında Botaş Karakol Komutanlığı'na teslim ettiğimiz mektuplara Suriye'deki Mehmetçiklerimizden cevap geldi. Öğrencilerimiz mektuplarını öğretmenlerinden teslim aldılar.

Ekm

8/A Sınıfı öğrencileri Fen Bilimleri dersinde DNA modeli yaptılar. Nilay Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

1/A Sınıfı öğrendikleri harfleri günlük hayatın içine dahil ederek kurabiye etkinliği yapıp eğlenceli vakit geçirip ince motor kaslarını güçlendirdi. Oktay Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

12 Ekim Pazartesi günü okulların açılması ile birlikte uygulayacağımız haftalık ders programı..

Ekm

Ebru Öğretmenimizin E-TWinning projesi onaylandı. Bu proje ile uzaktan eğitim sürecinde çocuklarımızın masallar ve öykülerle ilgilerinin canlı tutulmasına yardım etmek için, bilişsel ve duyuşsal becerilerinin gelişimine katkı sağlamak için her ay tüm katılımcılar birer masal okuyup videoya alarak destek olacaklar. Sistemde biriken masallar öğrencilerimizle buluşturulur. Okul öncesi ve ilkokul dönemindeki öğrencilerimize uygulayacağız.

Ekm

6/A Sınıfı Öğrencileri Güneş ve Ay tutulmasını Fen Bilimleri dersinde tasarım yaparak öğreniyor. Nilay Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

1/A Sınıfı öğrencileri E sesini hissedip oyun hamurlarıyla becerilerini geliştirdi. Oktay Öğretmeimize teşşekkür ederiz.

"OKULUM TEMİZ" BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDIK

OKULUM TEMİZ" T. C. Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE arasında "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında  29.09.2020 tarihinde yapılan  denetimler neticesinde okulumuz aldığı önlemler ile "Okulum Temiz" belgesini almaya hak kazandı. Emeği geçen basta idarecilerimize ve öğretmenlerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz .....

Eyl

Okulumuz öğretmenlerinin Eba üzerinden vereceği Canlı ders saatleri artık bu şekildedir.