ADANA / CEYHAN - Kurtkulağı Orhan Ekinci Ortaokulu

Haz

Şubat ayında öğrencilerin Matematik Analojileri üreterek matematiğe karşı olan önyargılarını kırmalarını sağlamaya yönelik olarak 8 Türk ortak ile başlayan projemiz sonuçlandı. Prpjeye ait final hikayemiz aşağıdadır. Projeye katılan öğrencilerimze teşekkürler.

Mrt

Okulumuzda Pi Günü etkinlikleri kapsamında yaptığımız yarışmada  Pi sayısının sonsuz olan rakamlarından 153 tanesini ezbere söyleyerek 1. olan öğrencimiz Basri SEĞMEN'e ödülümüzü verdik. Öğrencimizi tebrik ederiz.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda
Gördüğün bu tümsek Anadolu'nda,
İstiklal uğrunda, namus yolunda
Can veren Mehmed'in yattığı yerdir.

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
Son vatan parçası geçerken ele,
Mehmed'in düşmanı boğdugu sele
Mübarek kanını kattığı yerdir.

Düşün ki, haşrolan kan, kemik, etin
Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin
Bir harbin sonunda bütün milletin
Hürriyet zevkini tattığı yerdir.

1/A Sınıfı öğrencilerinin 18 Mart Silüetli Sucak-Soğuk Renk Çalışması.. Oktay Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanaklae Zafaeri ve Şehitleri Anma Günü Anısna 4/A Sınıfı Öğrencileri Kodlama Etkinliği yaptılar. Ebru Öğretenimize teşekkür ederiz.

Mrt

4/A Sınıfı öğrencilerimiz "Renkli Sudoku" oyunu oynadılar.

Sudokunun Yararları Nelerdir?
  • Konsantrasyonu arttırır.
  • Zekayı geliştirir.
  • Yaratıcılığı arttırır.
  • Zihni dinlendirir, stresi azaltır.
  • Kuralları çok kolaydır.
  • Süre tutarak ya da zorluk seviyesini arttırarak kendinizle yarışabilirsiniz.
  • Matematik problemlerini çözme becerisini arttırır.
  • Hafızayı güçlendirir.

Ebru Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Ana Sınıfı öğrencilerimiz 1. Dönem rakamları öğrenmişti. Şimdi o rakamları ardışık sıralamayı uygulayarak öğrendi. Mürsel Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

6/S Sınıfı öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinde "Ses" konusunu müzik aleti tasarlayıp, kullanarak öğrendi. Öğrencilerimize ve Nilay Öğretmenimize teşekür ederiz.

Mrt

Yeşilay içene değil, içilen zehirlere karşıdır.

Kötü alışkanlık insanı bitiren sinsi bir hastalık gibidir. Siz onu bırakmadıkça o sizi asla bırakmaz.

Alkol, uyuşturucu, sigara öldürür, kumar söndürür, spor güldürür.

Şarap mideye oturunca, artık söz unutulur. Alessandro Menzoni

Alkollü olarak araca binen, sedye ile yoluna devam eder.

Sigara giren yerden sağlık çıkar.

Parasını el alır, dumanını yel alır, zararı da sana kalır.

Alkol, veremin en yakın dostudur.

İçki bütün kötülüklerin anasıdır.

İçki, korkağı cesur; cesuru küstah eder.

Mrt

4/A Sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde "Mini Kitapçık" tasarladılar. Ebru Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz 7/A SInıfı öğrencileri ve Okul Müdürümüz Hayriye YILDIZ Benzeterek Matematik(Mathemetical Analogy) adlı bir Etwinning projesine başladı.

Bu proje ile öğrencilerimizin matematik kavramlarına ilişkin analojiler kurması, yaparak- yaşayarak , eğlenerek ve benzeterek matematik öğrenmek amaçlanmaktadır. Türkiye'den 8, Romanya'dan 1 ortak ile başlayan projemiz çalışmalarını Mayıs ayı sonuna kadar devam ettircektir.

Şbt

15 Şubat Pazartesi günü okulumuzu tüm kademelerde gerekli önlemleri alarak açtık. Yeni eğitim öğretim dönemimiz hayırlı olsun.

Şbt

4/A Sınıfı öğrencileri Görsel sanatlar dersinde kayak yapan çocuk tasarladılar. Ebru Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

Öğretmenimiz Ebru ÖZTÜRK ve 4/A sınıfı öğrencilerimiz "Biz De Şampiyon Olabiliriz" adlı ETwinning projesine katıldılar.