1. FERİT CAN

2. CEREN BADE CAN

3. ERKAN BATIN EVER

SORUYU BÜYÜK BİR DİKKATLE OKUYUN!

Birazdan sorduğumuz soruyla sizin herhangi bir şeyin bütün içinde ayrıntısını görüp göremediğinizi ölçeceğiz.

Anasınıfından beri bu okulda öğrencisiniz. Günde 7 teneffüs hakkınız var. Bahçeye inip çıkarken kullandığınız merdivenin duvarında inerken sağda çıkarken solda Türk Büyüklerinin fotoğrafı asılıdır. Bu Türk Büyüklerinin arasında olmayan 2 Türk büyüğünü bulmanızı istiyoruz.

1. Oğuzhan

2. Osman Bey

3. Fatih Sultan Mehmet

4. Mevlana

5. Mustafa Kemal Atatürk

6. Yunus Emre

7. Metehan

8 . Kanuni Sultan Süleyman

9. Yavuz Sultan Selim

Sorunun cevabını Pazartesi günü okul binasına girmeden sağ tarafta bulunan kutunun içine atınız. Hadi şimdi düşünelim!

1. İDRİS TUFAN

Kemal, okula yürüyerek giderken yolun altıda birine geldiğinde bir pastane yanından, beşte birine geldiğinde de kütüphaneden geçiyor. Pastane yanına geldiğinde saat 6.45, kütüphaneye geldiğinde 6.52 oluyor. Kemal pastanenin yanından geçerken canı muzlu rulo pasta istiyor. Pastanede 3 dakika zaman geçiriyor. Kemal kitabının bittiğini farkedince 4 dakikada kütüphanede vakit geçirip yeni bir kitap alıyor. Kemal evden saat kaçta çıkıyor ve okula kaçta varıyor bulabilir misin?

Sorunun cevabını Pazartesi günü ilk teneffüs saatine kadar bir kağıda adın ve soyadın ile yazıp Müdür Yardımcısı odasındaki kutuya atabilirsin.

Güzel bir köy evinde 10 anne, 10 kız evlat, 1 büyükanne, 7 torun ve torunlardan erkek olanların birer tane köpeği birlikte yaşamaktadır. Bu güzel köy evinde kaç canlı yaşamaktadır?

Sorunun cevabını Pazartesi günü ilk teneffüs saatine kadar Müdür Yardımcısı odasındaki kutuya adınız soyadınız ile atınız. Bakalım kimler bulacak:)

ATATÜRK'Ü ANMAK İÇİN PAZAR GÜNÜ SAAT 08.30 DA TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ OKULDA OLACAKTIR.

İDRİS TUFAN

ENSAR AL

Sevgili öğrenciler aşağıdaki yönergeyi izleyerek Eba Şifrenizi rahatlıkla alabilirsiniz.